"Orhaneli'nin gelişmesi için önemli projeler üzerinde çalışan Orhaneli Belediyesine BEBKA’ dan mutlu haber geldi."

 
 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA, 2015 yılı Mali Destek Programı Değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Orhaneli Belediyesi Sebze Meyve Paketleme Tesisi ve Sadağı Kanyonu Eko turizm projeleri desteklenmeye değer görüldü ve onaylandı.

Orhaneli Belediyesi Sebze Meyve Paketleme tesisi ile bölgede üretilen sebze ve meyvelerin modern bir ortamda paketlenip, tüketiciyle buluşturulması planlanıyor. Sebze ve meyve üretiminin yoğun  olduğu Orhaneli ve çevresinde üreticinin gelirini arttırma ve Orhaneli'nin ulusal bir marka haline gelmesi için kurulacak Sebze Meyve paketleme tesisi çok önemli bir görev taşıyor.

Sadağı Kanyonu Eko Turizmi projesi ise  , kanyonun ve genelinde Orhaneli'nin tanınması için Orman ve Su İşleri II. Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı bir proje. Proje ile Sadağı Kanyonuna yeni köprüler eklenecek, çevre düzenlemesi tamamlanacak ve bölge ulusal turizme açılacak.

Her iki proje de Eylül ayında başlayacak ve 1 yıl içinde tamamlanacak. Projeler Orhaneli'nin ekonomik ,kültürel ve sosyal yaşamına önemli oranda  katkı sağlayacak.

Kaynak: http://bursagundem16.com/haber/orhaneli-belediyesinin-dev-projesi-onaylandi/20042/