TEKNOPARK BİNASI VE SAHA DÜZENLEMESİ YAPIM İŞİ İHALE EDİLECEKTİR Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşşebbis Heyet Başkanlığından: Müteşebbis heyet başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Binası ve Saha Düzenlemesi Yapım İşi açık ihale usulü ile anahtar teslim ihale edilecektir. 

a) İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR 
Madde 1 – İdareye ilişkin bilgiler 
a) Adı : Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı 
b) Adresi : Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Başpınar Şehitkâmil/Gaziantep 
c) Telefon numarası : 0 342 337 11 01 
d) Faks numarası : 0 342 337 13 71 
e) Elektronik posta adresi : ihale@gaosb.org - ramiz@gaosb.org 
f) İlgili personelinin adı, soyadı/unvanı : Mehmet Ramiz AK – Fen İşleri Müdürü Can Mahmut YAPICI – İnşaat ve Alt Yapı Hizmetleri Şefi 
1.2. İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler. 
Madde 2 – İhale konusu işe ilişkin bilgiler 
a) Adı : Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Binası Yapım İşi 
b) Yatırım proje no’su / kodu : 
c) İşin Süresi : 180 gün dür. 
d) Yapılacağı yer : 2. Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Kompleksi Şehitkâmil /Gaziantep 
e) İşe ait (varsa) diğer bilgiler : Gaziantep Organize Sanayi 2. Bölgesi Betonarme Karkas Teknopark Binası (A ve B blokları) ve Saha Düzenlemesi Yapım İşi 
Madde 3 - İhaleye ilişkin bilgiler ile ihale ve son teklif verme tarih ve saati 
3.1. a) İhale usulü : Açık ihale. 
b) İhalenin yapılacağı adres : Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 83120 nl cd. Başpınar / GAZİANTEP 
c) İhale tarihi : 17 /07 /2019 
d) İhale saati : 11.00 
e) İhale komisyonu toplantı yeri : Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü - Toplantı Salonu 
3.2. Teklifler, ihale (son teklif verme) tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir. İhale (son teklif verme) saatine kadar İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. 
3.3. Verilen teklifler, zeyilname düzenlenmesi hali hariç, herhangi bir sebeple geri alınamaz. 
3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar verilen teklifler kabul edilir. 
3.5. İlan tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde de ihale yukarıda belirtilen saatte yapılır. 
3.6. Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır. 
Madde 4 - İhale dokümanının görülmesi ve temini 
4.1. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. 
a) İhale dokümanının görülebileceği yer : Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Muhasebe Bölümü 
b) İhale dokümanının satın alınabileceği yer :Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Muhasebe Bölümü 
c) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dâhil): 5.000,00-TL+ KDV (Beşbintürklirası) 
4.2. İhale dokümanını satın almak isteyenler, ihale dokümanını oluşturan belgeleri ihale dokümanı satış bedeli makbuzu ile bilgisayar ortamında ilgili personelden alacaklardır 
Madde 5- İhale dokümanının kapsamı 
5.1. İhale dokümanı aşağıdaki belgelerden oluşmaktadır: 
a) İdari Şartname. 
b) Teknik Şartnameler. 
c) Sözleşme Tasarısı. 
ç) Yapım İşleri Genel Şartnamesi. 
d) Mahal Listeleri 
e) Projeler 
f) İhale konusu işin niteliğine uygun standart formlar. ( Teknik Personel Taahhütnamesi, Yapı Araçları Taahhütnamesi, Banka Mektubu, Mali Durum Bildirimi, İhale dışı bırakılma sebeplerinden herhangi birinin taşınmadığına dair yazılı taahhütname, Geçici Teminat Mektubu, Teklif Mektubu) 
5.2. Ayrıca, bu Şartnamenin ilgili hükümleri gereğince İdarenin düzenleyeceği zeyilnameler ile isteklilerin yazılı talebi üzerine İdare tarafından yapılan yazılı açıklamalar, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçasıdır. 
5.3. İstekli tarafından, ihale dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Teklifin verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk teklif verene aittir. İhale dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. İhale dokümanın da yer almayan standart formlar için Kamu ihale kanunu standart formları kullanılabilir. 
Madde 6- Bildirim ve tebligat esasları 
6.1. Bildirim ve tebligat iadeli taahhütlü posta yoluyla veya imza karşılığı elden yapılır. Ancak ihale dokümanının satın alındığına ilişkin formda ve/veya teklif mektubunda elektronik posta adresinin ve/veya faks numarasının belirtilmesi ve bu adrese veya faks numarasına yapılacak bildirimlerin kabul edileceğinin taahhüt edilmesi kaydıyla, İdare tarafından elektronik posta yoluyla veya faksla bildirim de yapılabilir. 
6.2. İadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatta mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, yabancı isteklilerde ise onuncu gün tebliğ tarihi sayılır. Tebligatın bu tarihten önce muhataba ulaşması halinde ise fiili tebliğ tarihi esas alınır. 
6.3. Elektronik posta yoluyla veya faks ile yapılan bildirimlerde, bildirim tarihi tebliğ tarihi sayılır. Bu şekilde yapılan bildirimlerin aynı gün İdare tarafından teyit edilmesi zorunludur. Aksi takdirde bildirim yapılmamış sayılır. Teyit işleminin gerçekleşmiş kabul edilmesi için tebligatın iadeli taahhütlü mektupla bildirime çıkarılmış olması yeterlidir. Elektronik posta yoluyla veya faks ile yapılan bildirimler, bildirim tarihi ve içeriğini de kapsayacak şekilde ayrıca belgelenir. 
6.4. Elektronik posta yoluyla yapılacak bildirimler, İdarenin resmi elektronik posta adresi kullanılarak yapılır. 
6.5. İdare tarafından ortak girişimlere yapılacak bildirim ve tebligat yukarıdaki esaslara göre pilot/koordinatör ortağa yapılır. 
6.6. İstekli olabilecekler ve istekliler tarafından İdareyle yapılacak yazışmalarda, elektronik posta ve faks kullanılamaz. 
b)- İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER İLE YETERLİLİK DEĞERLENDİRMESİNDE UYGULANACAK KRİTERLER İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıya sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir. 
a) Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile varsa elektronik posta adresini de içeren ihale komisyonu Başkanlığına hitaben yazılacak ihaleye katılım dilekçesi. 
b) Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler 
1) Mevzuat gereği kayıtlı olunan Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi. 
2) Teklif vermeye yetkili olunduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri 
3) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişiye ait noter tasdikli vekâletname ile noter tasdikli imza beyannamesi. 
4) İş deneyim belgesi İsteklinin, yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde yazılı esas ve usullere uygun olarak, son 5 yıl içerisinde kamuda yazılı tek sözleşmeye bağlı olarak taahhüt ettiği ve sözleşme bedelinin en az %100 lük kısmını idarece kusursuz kabul edilecek şekilde gerçekleştirdiğini gösteren teklif edilen bedelin en az %100 oranında ihale konusu 3B grubu inşaat yapım işi ile ilgili belge aslı ile bu belgeyi tevsik amacı ile belge vermeye yetkili kurum ve kuruluşa ibraz edilen diğer belgelerin aslı veya noter tasdikli örneklerini sunmak zorundadır; İş Denetleme belgeleri kabul edilmeyecektir. 
5) İdari şartname belirtilen yapı araçları ve teknik personele ait taahhütname 
c) Ekonomik ve Mali Yeterliğe İlişkin Belgeler.
1) Teklif edilen bedelin en az %25‘ u oranında, bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisini ve aynı oranda kullanılmamış teminat kredisini gösterir, İdari şartname ekinde form örneğine uygun olarak, ilk ilan tarihinden sonra bankalardan alınacak belge aslı. (Bu belge, ilgili bankanın genel Müdürlüğünden teyit ettirilecektir. Faks ile yapılan teyitler, banka şubesinin en az iki yetkilisinin imzasını taşımalıdır.) 
2) Bildirim tarihindeki mevduat ve kredi durumunu gösterir, standart form örneğine uygun olarak hazırlanacak kendi beyanı mali durum bildirimi. 
d) İhale dokümanının satın alındığına dair belge. 
e) Yapım işleri ihale uygulama yönetmeliğinin 52. maddesinin ( c ) ve ( d ) bentleri hariç olmak üzere, diğer bentlerinde yer alan “ihale dışı bırakılma” sebeplerinden herhangi birinin taşınmadığına dair yazılı taahhütname. 
f) Teklif bedelini %3 oranında, idari şartnamede belirlenen niteliklere ve ekindeki form örneğine uygun olarak idare adına alınacak geçici teminat.
g) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair son teklif verme tarihinden önceki üç (3) ay içinde düzenlenmiş belge aslı. 
h) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair, son teklif verme tarihinden önceki üç (3) ay içinde düzenlenmiş belge aslı. 
ı) Son beş yılda bitirilen işlere ait taahhüt bildirimi.
i) Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen esaslara ve ekindeki form örneğine uygun olarak hazırlanacak teklif mektubu ve eki fiyat teklif cetveli. Yukarıda istenilen belgelere göre düzenlenecek teklif dosyasının, en geç ihale günü 09.00‘ a kadar Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Evrak Kayıt Bölümü‘ne verileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Belirtilen gün ve saatten sonra teslim edilen veya postadaki gecikmeler nedeniyle ulaşmayan teklifler dikkate alınmaz. 
1- İsteklilerin gerçek veya tüzel kişi olması zorunludur. 
2- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir. 
3- İdare gerekli gördüğünde ihaleye teklif verecek olanlara Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı yapabilecektir. 
4- İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekli ile toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşme düzenlenecektir.
5- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 60 (altmış) takvim günü olmalıdır.
6- Müteşebbis Heyetimiz 4734 sayılı kamu ihale kanununa tabii değildir. İhale komisyonu yapacağı incelemeye göre isteklileri yeterli görüp görmemekte, tekliflerini değerlendirmeye alıp almamakta, ihaleyi yapıp yapmamakta, ertelemekte veya dilediğine yapmakta serbesttir. 5433/2-2