IŞIKLAR’DAN İKİ YENİ ÜRÜN!

Ekoklinker İzolasyon Sıvası ve Yapıştırma Harcı

 

2016 yılı içerisinde mükemmel ses ve ısı yalıtımıyla birçok mimar ve mühendisin ilgisini toplayan Işıklar Yapı Ürünleri, “Ekoklinker Duvar Sistemleri” ile yapı sektörü profesyonelleri tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yine bu sistem içerisinde kullanılmak üzere Ekoklinker Yapıştırma Harcı ve Ekoklinker İzolasyon Sıva Harcını üreterek, en ideal reçete ile duvarların performansının artmasını aynı zamanda sistemin daha verimli olmasını mümkün kılmakta!

TS EN 998-1 standardına sahip, 0,16 W/mK ısıl iletkenlik değerinde Ekoklinker İzolasyon Sıva Harcı,  beyaz - gri renklerinde çimento esaslı, polimer katkılı, yüksek yapışma mukavemetine sahip; hafif hazır izolasyon sıva harcıdır. İzolasyon Sıva Harcı, kullanım ömrü ile sektör içerisinde ilgi görmekte ve binanın ömrü boyunca aynı verimliliği muhafaza edebilmektedir. Bu özellikle de ekstra bir tasarruf sağlamaktadır. Esnek yapısı ise yapıların kılcal ve rötre çatlaklara ve kırılmalara karşı azami dayanıklılık sağlamasını kolaylaştırmaktadır. Ayrıca suyu iten yapısı ile binaları suyun yol açtığı problemlerden korumaya yardımcı olur. Ekoklinker İzolasyon Sıva Harcının en önemli tercih sebeplerinden bir diğeri de yangına karşı yalıtım sağlamasıdır. Yangında zehirli gaz salınımı yaparak zehirlenmelere yol açmaz. Böylece yapının daha güvenilir bir hal almasını sağlamaktadır.

İşlenebilirlik süresi 15-20 dakika olan Ekoklinker İzolasyon Sıva Harcı, 1 cm. kalınlık için m2’de 9-10 kg. kullanılmaktadır. Uygulaması ise + 5 °C ile +35 °C arası sıcaklıkta yapılmaktadır. Tüm bunların yanında İzolasyon Sıva Harcı, Ekoklinker ürünü ile aderans sağlamakta, üzerindeki yivler sayesinde yüzeye daha sağlam tutunmakta, hem makine hem de elle uygulanabilmektedir. Böylece uygulamayı yapan ustalar işi konforlu ve memnun bir şekilde tamamlamaktadırlar.

A1 sınıfı yangına karşı dayanıklı, TS EN 12004/2007 standardına sahip Ekoklinker Yapıştırma Harcı ise çimento esaslı, kimyasal katkılı, pratik ve kolay uygulama sağlayan bir yapıştırma harcıdır. Binaların iç ve dış cephelerine uygulanarak dayanım gücünü arttırmaktadır. Ekoklinker Yapıştırma Harcının +5 °C ile +35 °C arası sıcaklıkta uygulaması yapılmaktadır ve metrekarede 6 ile 7 kg. arası kullanılmaktadır. Ayrıca harcın kabuklaşma süresi maksimum 15-20 dakikadır.

Yapı olan her konuda sektör için kolaylık ve dayanım oranı yüksek ürünler üretmeye devam eden ve bu konudaki çalışmalarını hızla sürdüren Işıklar Yapı Ürünleri, çevreye duyarlı doğal ürünleriyle ülke ve dünya ekonomisinde büyük rol oynuyor.

Yaşam olan her yerde ışık var, yapı olan her yerde Işıklar…

 

 

 

 

 

 

 

 

İzolasyon Sıva Harcı Teknik Değerler:

Yoğunluk (kg/m2)

755

Isıl İletkenlik W/(m.K)

0,159 W/mK

m3 Ağırlığı

800 ± 100

Yangın Tepki Sınıfı

A1

Ortalama Isı İletkenlik Sınıfı T2

<0,20 W/Mk

 

 

Yapıştırma Harcı Teknik Değerler:

m3 Ağırlığı

1350 ± 100

Yangın Tepki Sınıfı

A1